AFRODIZIJAK

Želja za spolnim odnosom temelji se na složenoj interakciji mnogih faktora, poput fizičkog i emocionalnog blagostanja, iskustava, uvjerenja, životnog stila i stanja trenutne veze. Postojanje problema u bilo kojem od tih područja može se negativno odraziti na seksualni život.

Slabljenje libida javlja se i kao posljedica niza fizičkih uzroka, poput trudnoće i dojenja, hormonske neravnoteže, kroničnih bolesti, uzimanja određenih lijekova, životnih navika. Sve je češći uzrok smanjene seksualne želje i stres.

Kod većine ljudi s vremena na vrijeme se događa smanjenje seksualne želje, a želite li ‘ispraviti’ ovu situaciju, ne trebate odmah očajavati i/li posezati za štetnim kemijskim sredstvima. Slab libido signalizira kako je možda potrebno uvesti male promjene u načinu života i prehrane, a pritom možete iskoristiti i prirodnu podršku – eterična ulja.

Eterična ulja imaju dugu tradiciju upotrebe kao afrodizijaci. Ističu se eterična ulja ruže, jasmina, ilang ilanga, crnog papra i pačulija, korištena u pomadama, parfemima, kao ambijentalni mirisi. Popisu Aromara blendove 1001 Noć, Ruža u geraniju i Jasmin u naranči. Ovim je eteričnim uljima i blendovima zajedničko izrazito stimulirajuće i antistresno djelovanje, a isto tako pomažu održavanju hormonske ravnoteže koja je jedan od važnih preduvjeta za zdrave seksualne nagone. Gledana kroz prizmu energetske aromaterapije, ova eterična ulja potiču emocionalnu otvorenost, nježnost i  toplinu.

Eterična ulja koristite kao ambijentalne mirise – u aroma svjetiljci ili difuzeru, za postizanje ugodne, opuštajuće atmosfere. Također ih možete udisati (nakapajte na maramicu i duboko udišite nekoliko puta dnevno) ili koristiti prilikom masaže. U tom slučaju bitno je eterična ulja pomiješati sa baznim uljima (do 5 kapi eteričnog ulja na 10 ml baznog ulja). 

Jasmin u narančiRuža u geraniju1001 noć

Ilang ilang, eterično uljeJasmin, apsolut, eterično uljePačuli, eterično uljePapar crni, eterično uljeRuža, eterično ulje

<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA