IMUNOLOŠKI SUSTAV

Imunološki sustav predstavlja prirodnu obranu organizma od potencijalno štetnih stranih tijela. Sastavljen je od mreže stanica, tkiva i organa sa zadaćom prepoznavanja i uklanjanja bakterija, virusa, gljivica i drugih potencijalnih prijetnji za naše zdravlje iz organizma.

Imunološki sustav čine slezena, limfni čvorovi, ostala ''limfatična tkiva'' u organizmu, stanice koštane srž i bijele krvne stanice. Bijele krvne stanice – leukociti – obavljaju bitnu zadaću prepoznavanja, pronalaženja i uništavanja virusa, bakterija i drugih stranih tijela koja predstavljaju opasnost za naše zdravlje. U slučaju kada naš imunološki sustav ne uspije na vrijeme pronaći i uništiti strana tijela, te se ona značajno reproduciraju, postajemo bolesni. Tada imunološki sustav pojačano radi – proizvodi leukocite – kako bi se prijetnja organizmu otklonila.

Kad govorimo o ''imunitetu'', nerijetko mislimo na cjelokupno zdravlje, a savjete za jačanje imuniteta tradicionalno tražimo tijekom hladnijih mjeseci, u razdoblju prehlada i gripe.

Ipak, imunološki sustav kontinuirano je aktivan bez obzira na godišnje doba, stoga je bitno osigurati adekvatnu podršku i stabilno funkcioniranje ovog sustava tijekom cijele godine.

Imunološki sustav mogu oslabiti razni faktori – od načina na koji provodimo slobodno vrijeme, stresa, prehrane, fizičkih aktivnosti. Na imunitet čak može djelovati i kvaliteta zraka koji udišemo.

Kod jačanja imuniteta bitno je djelovati na sve te faktore. Jednostavno rečeno – poboljšati kvalitetu života. U tome vrijednu prirodnu podršku mogu pružiti eterična ulja.

Eterična ulja doprinose ublažavanju napetosti, poticanju radosti, opuštanju. Pročišćavaju zrak u prostoru u kojem boravite. Već su time, bez obzira na vrstu eteričnog ulja koje odaberete, vrijedna podrška imunološkom sustavu. Međutim, neka se eterična ulja i Aromara proizvodi ističu ciljanim djelovanjem.

CRNI KIM PLUS djeluje kao imunoregulator – regulira reakciju imunološkog sustava, što ga čini izrazito vrijednim u slučaju pretjeranih reakcija, poput alergija. Kontinuiranom svakodnevnom upotrebom doprinosi ublažavanju alergijskih reakcija, a snaži i sve druge sustave u tijelu.

Proizvodi iz linije ELIXIR ST. ROCHA kombiniraju 14 najmoćnijih eteričnih ulja. Ugodan miris i osvježavajuće djelovanje glavne su odlike spreja i blenda iz ove linije. Koristite ih kako biste osvježili zrak i stvorili okruženje sigurno od zaraza.

Eterično ulje ravensare ističe se antivirusnim djelovanjem i blagim, ugodnim mirisom. Prirodna je podrška u tretiranju virusnih infekcija, tegoba dišnih puteva, prehlade i gripe.

Eterično ulje čajevca u aromaterapiji se koristi za podršku imunitetu i njegu u slučaju rekonvalescencije, ponavljanih infekcija, pred- i post-operativnih tretmana.

Eterično ulje origana aromaterapeuti preporučaju za sprječavanje rasta širokog spektra mikroorganizama i kao podršku u stanju opće slabosti i iscrpljenosti.

Uz ove, na raspolaganju vam je još niz Aromara proizvoda za podršku imunološkom sustavu:

Proizvodi: CRNI KIM PLUSsprej ELIXIR ST. ROCHAblend ELIXIR ST. ROCHAAROMASINMESMERAMIARA ELIKSIRNEROLI U BERGAMOTUZIMSKO JUTROWINTER, blend, WINTER, sprejHELPHOMEKomplet za hodočasnikeSTARTPURE ESSENCEDROP BY DROP10 KORAKA DO ZDRAVLJA

Eterična ulja: BosiljakČajevacĐumbirEukaliptusLavanda,  LovorOriganoRavensara, RužmarinTimijan

Bazna ulja: Crni kimNoćurak

<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA

Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.