OPEKLINE

Ljeto: plivanje i izležavanje na plaži, izleti, roštilj u vrtu, šetnje gradom…i opekline od sunca? Nažalost, ponekad ni predano trackanje sredstvima za zaštitu od sunca ne jamči da će nas zaobići crvena, zategnuta i bolna koža.

Iako je pametno i kontrolirano izlaganje suncu izrazito važno za zdravlje (održavanje dovoljnih količina vitamina D!), pretjerivanje može dovesti do povećanog rizika od raka kože i prijevremenog starenja kože.

Svima nam se u nekom trenutku dogodilo da zaboravimo zaštitu, krivo procijenimo jačinu sunca i nelagodno pocrvenimo. Srećom, za oporavak kože na raspolaganju nam stoji bogatstvo prirode – eterična ulja. Za njegu opečene kože (bez obzira na to o kakvim se opeklinama radi) birajte eterična ulja s izraženim regenerativnim i protuupalnim djelovanjem. Ubrzat će obnavljanje oštećene kože i umanjiti osjećaj boli i peckanja.

Eterična ulja nikad ne nanosite direktno na kožu – uvijek ih je potrebno pomiješati sa baznim uljem. Kao i s eteričnim uljima, birajte izrazito hidratantna bazna ulja koja će osigurati vlažnost kože i poduprijeti djelovanje eteričnih ulja. 

Proizvodi: SUNSHINE uljeSUNSHINE maslac

Eterična ulja: Mrkva sjemenke

Bazna ulja: BademDivlja ruža sjemenkePšenične klice

Macerati: KantarionNevenMrkva

Hidrolati: SmiljeLavanda

<<< NATRAG NA POPIS INDIKACIJA

Ovaj je sadržaj namijenjen aromaterapeutima i stručnim osobama, u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 655/2013 od 10. srpnja 2013.